Tovább szedi áldozatait a hamisított alkohol Ukrajában

Immár 63-ra nőtt az alkoholszurrogátum áldozatainak száma Kelet-Ukrajnában.

Az Élelmiszer-egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Szolgálat október 18-i jelentése szerint kedd reggelig 140 alkoholmérgezéses esetet regisztráltak országszerte. A legutóbbi beteget mérgezéses tünetekkel hétfőn délután vették fel a Zaporizsja megyei Viljnei Járási Központi Kórházba, ahol 18 mérgezettet kezelnek – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

Dnyipropetrovszk, Donyeck, Luhanszk, Zsitomir és Mikolajiv megyékből nem érkezett hír újabb esetekről. A jelzett régiókban összesen 26 személyt mérgezett meg a hamisított alkohol, közülük 14-en haltak meg. Harkiv megyéből 96 alkoholmérgezést jelentettek, 49-en életüket vesztették.

Az első haláleseteket még szeptember 22-én jelentették Harkiv megyéből. Néhány nappal később az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a harkivi ügyészség munkatársai letartóztatták az alkoholszurrogátum előállításának szervezőjét és három tettestársát. A rendfenntartók több mint négy tonna ipari alkohol mellett a szurrogátum előállításához szükséges berendezéseket is lefoglalták.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: alkoholmérgezés, Ukrajna, ukrajnai hírek, halottakForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »