Tovább ömlik a pénz a budapesti olimpiára

Tovább ömlik a pénz a budapesti olimpiára

Noha a 2024-es magyar olimpiai pályázatról csak jövő szeptemberben döntenek, az eddig elköltött mintegy 7 milliárd forint után további állami pénzeket szórnak el a megálmodott budapesti játékokra. A tegnap megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint újabb forrásokat fordítanak például reklámra. A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. hirdetménye szerint „Társadalmi párbeszéd az olimpiáért kommunikációs kampány” 2017. évi stratégiájának kialakításáért, rendezvények megvalósításáért, kommunikációs kampány megtervezéséért és lebonyolításáért lehet pályázni.

Ugyanezt a közbeszerzést egyszer már kiírta a szervezet az idei évre is. A pályázatot augusztusban nyerte el két cég, a Media Insight Médiaügynökség Kft. és a Ferencváros labdarúgócsapata vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a cége, a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Akkor 900 millió forint keretösszegről szólt a szerződés, négy és fél hónapra. Ugyanez a pályázat 12 hónapra számolva jövőre, akár 2 és fél milliárd forint is lehet.

Az eddig elköltött pénzek közül egyébként a legnagyobb tételt a szakmai tanácsadás jelentette. Erre 5,1 milliárd forintot szántak. Ezenkívül cégjogi tanácsadásra százmillió forintért szerződtek a Siegler Ügyvédi Irodával. De a Habony Árpád üzlettársának tulajdonában lévő Médianéző Kft. is kap 7,6 millió forintot sajtófigyelésért. Továbbá Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba cégének is jutott egy 360 millió forintos megbízás. Méghozzá az olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése és lebonyolítása, illetve ehhez kapcsolódóan jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása témakörében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »