Tovább gyűrűzik a bihari korrupciós botrány

A belényesi, kerpenyédi és vasaskőfalvi rendőrkapitányt is kihallgatta kedden az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) abban a korrupciógyanús ügyben, melyben Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőkapitány is érintett – számol be Bihari Csaba a kronika.ro-n.

Bár az ügyészség egyelőre nem részletezte a vizsgálat tárgyát, a helyi sajtó úgy értesült, a gyanú szerint a délkelet-bihari Belényes rendőrségének vezetője, Remus Indre a kerpenyédi és a vasaskőfalvi kollégájával együtt 2014 és 2016 között védelmi pénz fejében helyi üzletembereknek nyújtott támogatást különböző ügyekben. Az esetről állítólag Liviu Popa is tudott.

Az Ebihoreanul.ro portál továbbá arról számolt be kedden, hogy Kerpenyéden legalább nyolc házkutatást tartottak hétfő délelőtt, és vizsgálódtak négy helyi kőfejtéssel és kőfaragással foglalkozó vállalat székházában is.

Ügyészségi források szerint Raul Rotar, a helyi rendőrkapitány különböző anyagi juttatásokért „elnézte” a vállalatoknak azt, hogy egyáltalán nem adóztak és engedélyekkel sem rendelkeztek. Kedden egyébként Liviu Popát is kihallgatta a DNA, távozásakor azonban a Bihar megyei rendőrfőkapitány nem kívánt nyilatkozni a sajtónak – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »