Tovább fokozza a félelemkeltést az ISIL: orvlövészük gyilkolta meg az újságírót

Életét vesztette egy holland riporter az Iszlám Állam helyi ágának kezén lévő észak-líbiai Szirt városban. A 45 éves Jeroen Oerlemans haditudósítót egy orvlövész ölte meg. A holland férfi golyóálló mellényt viselt, de a lövedék áthatolt a védelmen és elérte a szívét – értesült a holland média.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

“Oerlemans olyan újságíró volt, aki oda is elment, ahol mások már megtorpantak. Nagyon szomorú, hogy ilyen árat fizetett ezért – mondta a riporterről Bert Koenders holland külügyminiszter – írja a Guardian.
Oerlemanst elrabolták 2012-ben Szíriában, akkor meg is sebesült, ám sikerült kiszabadulnia. A holland újságíró tudósított Afganisztánból, Szíriából, Líbiából, és a migránsválságról is. Az Iszlám Állam fegyveresei 2015 júniusában kerítették hatalmukba Szirtet, a város visszafoglalására idén májusban indítottak hadművelet a líbiai egységkormányhoz hű fegyveres erők. A fővárostól, Tripolitól mintegy 450 kilométerre keletre fekvő város elvesztése súlyos csapást jelentene a dzsihadisták számára, mivel Szirt biztosítja az összeköttetést az olajban gazdag észak-afrikai ország nyugati és keleti rész között.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »