Tovább egyeztet a Népszabadság és kiadója

Tovább egyeztet a Népszabadság és kiadója

A Hvg.hu azt írja: a Mediaworks hétfő reggel kijelentette, hogy nyitott a megállapodásra, amely akár a napilap esetleges eladását is jelentheti.

A Népszabadság ma nem jelent meg – évtizedek óta először. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szerint hatalmas csapást mértek a magyar sajtószabadságra a Népszabadság bezárásával. Az EBESZ képviselője nehezen hihetőnek nevezte a kiadó korábbi indoklását, mely szerint a napilapot gazdasági okok miatt zárták be. A Hír TV reggeli műsorának nyilatkozó médiajogász, szintén politikai döntést sejt a háttérben.

„2010 óta teljesen egyértelműen folyamatosan támadások érik a média, sajtó szabadságát, működését. Ez a mostani lépés, azt gondolom, hogy egy olyan vörös vonalnak az átlépése, amelyikről én magam azt gondoltam, hogy sosem fogunk eljutni idáig. A Népszabadság kiesése nem jelenti persze azt, hogy ne jelenhetne meg kritikus álláspont a kormánnyal kapcsolatban, de mégis egy olyan emblematikus szereplőnek a kiütéséről van szó, meglehetősen etikátlan, tisztességtelen módszerekkel, ami mögött nem véletlenül sejtenek nagyon sokan politikai szándékokat” – fogalmazott Polyák Gábor médiajogász Reggeli járat című műsorunkban.

Tekintse meg a Polyák Gábor médiajogásszal és Tamás Ervinnel, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettesével készült beszélgetést:

Bojkottra készül a Gyurcsány-párt

Bojkottálják a jövőben a parlament munkáját a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői, a Népszabadság felfüggesztése miatt. Az Index úgy tudja: erről a DK elnöksége döntött hétvégi, rendkívüli ülésükön. A portál szerint csak azokon az üléseken vesznek majd részt, ahol matematikai értelemben szükség lesz a Gyurcsány-párt képviselőire, hogy ne legyen meg a Fidesz kétharmada.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »