Törvénytelenül veszi fel fizetését az ORÖ elnöke – állítja egy képviselő

Törvénytelenül veszi fel fizetését az ORÖ elnöke – állítja egy képviselő

A roma önkormányzat egyik képviselője szerint jogtalanul kapja havi félmilliós fizetését Balogh János, az ORÖ elnöke, mert javadalmazásáról nem döntött a közgyűlés.

Lakatos Oszkár a Hír TV-nek azt mondta: a kormányhivatal erre már fél évvel ezelőtt felhívta a figyelmet, de sem az elnök, sem a hivatalvezető, sem pedig a felügyeleti szerv nem intézkedett az ügyben. A politikus kiemelte: szintén jogszerűtlen az ORÖ-s képviselők családtagjainak fogalakoztatása, akik közül többen is havi 450 ezer forintot keresnek megbízásos jogviszonyban. Ebben az ügyben már az ügyészség és az adóhivatal is nyomoz.

„2016. február 26-án választották meg Balogh Jánost az ORÖ elnökének. Ő úgy gondolta, hogy közgyűlési határozat nélkül megállapít magának egy bizonyos illetményt, gépkocsihasználatot, üzemanyagkártya-használatot, és ő jogosan kapja a pénzét. Fölhívtam a kormányhivatal figyelmét májusban, hogy törvénytelen az általa fölvett pénzt. Előzőleg bekértek tőle egy nyilatkozatot, melyben azt írta Balogh János, hogy ő a hatályos jogi szabályozás alapján, törvényesen veszi föl. Erre válaszolt a kormányhivatal, hogy azonnal tegye rendbe az illetményével kapcsolatos pénzt, mert jogosulatlan a pénzek felvételére” – jelentette ki Lakatos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »