"Törvény előtti egyenlőség": ha eltérő kultúrájú "lány és fiú" rabol, azt csak lopásnak minősíti a rendőrség

"Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két tatabányai fiatalkorú ellen.

A 16 éves "lány és fiú" gyermekkorú társukkal 2015. július 26-án délután Tatabányán az utcán megszólítottak egy idős férfit. Cigarettát kértek tőle, de a bácsi nem adott nekik. Ezután a gyanúsítottak kirántották a sértett kezéből a táskáját, és elszaladtak vele. (Ez pedig a rendőrség szerint semmiképpen sem rablás…)

Hírdetés

A tatabányai járőrök a férfitól kapott személyleírás alapján azonnal a tettesek felkutatására indultak, akiket fél órán belül elfogtak, és előállították őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A két fiatalkorú gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy a táskában lévő pénzből péksüteményt és üdítőt vettek, és elvették a benne lévő cigarettát is. A rendőrök a táskát a bűncselekmény elkövetésének helyszínétől nem messze, egy bokros területen megtalálták és visszaadták a sértettnek. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak gyorsított bíróság elé állítását.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »