Történelmi siker és NHL-igazolás – hazaértek a hokisok

Tegnap este hazaérkezett a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi világbajnokságról. A magyar együttes – bár 1939 után újra pontot szerzett az elitvébén – kiesett az A csoportból.

Győzteshez méltó fogadtatásban volt része a magyar jégkorong-válogatottnak a Liszt Ferenc repülőtéren. A magyar hokisok – bár történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy 5-2-re legyőzték Fehéroroszországot, és ezzel 1939 után újra pontot szereztek elitvébén – végül kiestek az A csoportból.

A csapatkapitány szerint egy eredményes vb van a csapat mögött, és a jövőben még tovább fejlődhet a magyar válogatott.

Az egyik magyar játékos teljesítménye még az NHL-nek is feltűnt. Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Minnesota Wild ugyanis leigazolta Vay Ádámot. A klub kétéves szerződést kötött a 22 éves kapussal, aki az oroszországi vb-n hívta fel magára a figyelmet.

„Megkeresett a Minnesota, és aláírtam két évre. Megyek edzőtáborba, és meglátjuk, hogy mit tudok kihozni” – mondta a magyar jégkorong-válogatott játékosa, Vay Ádám.

A magyar csapat jövőre a másodosztályban szerepel majd, ahol Ausztria, Kazahsztán, Dél-Korea, Lengyelország és Ukrajna lesz az ellenfél az A csoportba való feljutásért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »