Történelmi meccset bukott el a Manchester United

A Manchester United ötgólos mérkőzésen kikapott a West Ham United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésen, így kilenc év után maradt alul újfent a londoni együttessel szemben a Premier League-ben.

A meccs szurkolói rendbontás miatt háromnegyed órával később kezdődött, ugyanis a londoni drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg a Manchester United autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. A rendőrség közölte, senkit nem tartóztattak le.

Az Európa Liga-indulásért küzdő West Ham szurkolói közül sokan annak ellenére elindultak a meccsre, hogy nem volt jegyük, mert 112 év után ezen a találkozón búcsúzott a klub stadionja, az Upton Park, ugyanis a csapat az Olimpiai Stadionba költözik. A legelszántabbak 2000 fontot (800 ezer forint) is megadtak egy belépőjegyért az interneten. A drukkerek megvásárolhatták a stadion berendezési tárgyait, beleértve a nézőtéri üléseket, a piszoárokat, az irodai ajtókat és a kapufákat.

A találkozón a hazaiak jutottak vezetéshez Diafra Sakho góljával, a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló manchesteriek Anthony Martial duplájával fordítottak. A londoni együttes azonban – amely sorozatban 12. bajnoki mérkőzésén szerzett legalább egy gólt, s ezzel megjavította a klubcsúcsot – Michail Antonio és Winston Reid találataival újra előnyhöz jutott és megnyerte a találkozót.

A West Ham ezzel 2007 után győzte le ismét a Manchester Unitedot bajnoki meccsen. Azóta 11 alkalommal kikaptak, háromszor döntetlent játszottak a Vörös Ördögökkel. A londoniak sikerükkel előreléptek a hatodik, EL-selejtezőt érő helyre a záró forduló előtt, míg a manchesteriek nem tudták megelőzni a tabellán a városi rivális Cityt, azaz maradtak ötödikek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »