Történelme legalacsonyabb kamatú hitelét kapta meg Ukrajna

Ukrajna 1 milliárd dolláros euro kötvényekhez jutott az Egyesült Államok garanciavállalásával.  Az ország történelme során soha eddig nem kapott ilyen alacsony kamatú (1,471 %) kölcsönt – közölte Olekszandr Daniljuk ukrán pénzügyminiszter saját Facebook-oldalán.

„ Ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy jó úton haladunk.  Ez az ukrán elnök és a kormány gyümölcsöző munkájának eredménye.” – jegyezte meg Daniljuk.

„Jurij Buca helyettes miniszter szavai alapján a kereslet meghaladta a kínálatot, és a végeredmény többszörösen túlszárnyalta a pénzügyminisztérium várakozásait.  Ezeket a pénzeszközöket majd a szociálisan rászorultak támogatására fogjuk fordítani.” – tette hozzá Buca.

A legnagyobb feltétele az amerikai garanciavállalásnak az volt, hogy Ukrajna megkapja az IMF-től a legújabb hitelcsomagot, amely szeptember 16-án valósult meg – írja a Korrespondent.net.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Közgazdász: Ukrajna államadóssága nem kritikus, de a hiteleket effektívebben is fel lehetne használniAz ukrán kormány 1 milliárd dolláros hitelkeretet szeretne az utak fejlesztésére fordítani3 milliárd dolláros hitelt venne fel Ukrajna 2017-ben a tengerentúlrólRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Olekszandr Daniljuk, hitel, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »