Törött lábbal is nagyot zúzott Axl Rose

Törött lábbal is nagyot zúzott Axl Rose

Az AC/DC énekeseként sérülése ellenére is a várakozásokon felül teljesített a Guns N’ Roses frontembere Lisszabonban.

Már bánhatja a döntését az a hétezer belga rajongó, aki Axl Rose személye miatt korábban visszaváltotta a werchteri AC/DC koncertre szóló jegyét. Lisszabonban ugyanis, ahol az ausztrál rockbanda szombaton megkezdte világ körüli koncertkörútjának európai szakaszát, a csapat zajos sikert aratott a Guns N’ Roses frontemberével, aki ráadásul törött lábbal, ülve nyomta végig a koncertet.

A rajongók üdvrivalgásban törtek ki, amikor az énekes belekezdett az AC/DC olyan legendás dalaiba, mint a Back in Black vagy a Thunderstruck, a koncert után pedig sokan elégedetten nyilatkoztak Rose fellépéséről. Egyikük szerint az énekes nagyon tiszteli az AC/DC-t, és a hangja is megvan a zenéjéhez, míg egy spanyol férfi úgy vélte, hogy Brian Johnson „pótolhatatlan, de Axl Rose egy nagyon jó énekes”.

Az 54 éves Rose azután vállalta a beugrást, hogy az AC/DC márciusban kénytelen volt megszakítani amerikai turnéját, mert az orvosok arra figyelmeztették Brian Johnson énekest, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép. A turné további koncertjeit későbbre halasztották és közölték, hogy vendégénekessel fognak fellépni. Április közepén jelentették be, hogy Axl Rose vállalkozott a feladatra.

Rose színre lépése nem az első frontemberváltás az 1973-ban alakult ausztrál rockbanda történetében. Brian Johnson azután lett az együttes énekese, hogy 1980. február 19-én Bon Scott ipari mennyiségű alkohol elfogyasztása után gyakorlatilag belefulladt a saját hányásába.

Az AC/DC 1973 óta több mint 200 millió lemezt adott el. Hatéves szünet után, 2014-ben jelent meg új albumuk, a Rock or Bust. Ez az első lemez, amelyen a szólógitáros Angus Young testvére, Malcolm Young ritmusgitáros, a banda egyik alapítója nem szerepel, ő egyre súlyosbodó demencia miatt, az idén jelentette be visszavonulását. Phil Rudd sincs már a bandában: a dobostól alkoholizmusa miatt először 1983-ban váltak meg Youngék, majd a 1994-ben visszatért Rudd tavaly ismét kiesett a csapatból, miután Új-Zélandon gyilkosságra való felbujtás és drogbirtoklás ügyében perbe fogták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »