Törökveréssel jutott a 16 közé a címvédő

Törökveréssel jutott a 16 közé a címvédő

A D csoport első továbbjutója Spanyolország. Vicente Del Bosque legénysége a csehek elleni győzelem után nagy elánnal kezdte találkozóját Nizzában, a bent maradásért küzdő Törökország csak asszisztált a spanyol passzjátékhoz. Fatih Terim fogadkozott, hogy csapata nem fog beállni védekezni, de az első félidőben nem volt más választásuk Arda Turanéknak, végül simán kapituláltak.

A spanyol nyomás a 34. percben érett góllá, Nolito balszélről beívelt labdáját Alvaro Morata fejelte a török kapuba – Piqué első körös góljához hasonló módon. Nem is tudtak felocsúdni a törökök a bekapott gól után, rögtön jött a második: Mehmet Topal rosszul ért bele fejjel Fabregas átadásába, így Nolito elé pattant a labda, a Celta Vigo támadója pedig nem hibázott ziccerben. Ezzel 2-0-ra alakult az állás, a félidőre magabiztos előnnyel mehettek a felek.

A második játékrészre ha nagy tervekkel is futottak ki a törökök, nem valósult meg belőlük semmi, ugyanis három perccel a kezdősípszó után ismét Morata talált be. Iniesta a tőle megszokott zsenialitással passzolt a kilépő Jordi Albához, aki Moratát hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A gól szépséghibája csak az volt, hogy Alba lesen tartózkodott Iniesta labdájánál, de a partjelző nem emelte zászlaját. 3-0, a meccs eldőlt.

A továbbiakban, vagyis az egész második félidőben csendesen folydogált a mérkőzés, a spanyolok tartalékoltak a horvátok elleni, csoportelsőségről döntő harmadik fordulós találkozójukra, Fatih Terim török válogatottja pedig beletörődött, hogy ez az Európa-bajnokság nem róluk fog szólni. Matematikailag is minimális esélyük maradt a továbbjutásra, hiszen 0-4-es gólkülönbséggel nulla ponttal állnak a D csoport utolsó helyén.

Folyamatosan frissülő élő hírfolyamunkat az Eb-ről ITT TALÁLJA!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »