Törökország – szimpátiatüntetés a székely autonómiáért!

Törökország – szimpátiatüntetés a székely autonómiáért!

Március 13-án délután 3 órakor török testvéreink tüntetést szerveznek Isztambulban Székelyföld autonómiájáért. A demonstráció a Galatasaray Gimnázium előtt az Istiklal Caddesi-n (Függetlenség Sugárút), Taksim zónában lesz megtartva. A helyszín rendkívül jó választás a turáni testvéreink részéről, hiszen ez a szakasz Isztambul híres sétálóútja és általában tele van turistákkal a világ minden tájáról.

 

A Turan Ocakları İstanbul nevű civil szervezet által megszervezett demonstráción a tüntetők magyar és székely zászlókkal, továbbá török és magyar nyelvű transzparensekkel fognak felvonulni.

 

Törökországban már tavaly is felemelték szavukat a székelységért. 2014-ben a román főkonzulátus előtt tartottak egy tüntetést Székelyföld Autonómiájáért. A demonstrálók a székely-magyarság isztambuli barátainak vallották magukat, szinte mindannyian törökök voltak. Nagyjából 60-70-en gyűltek össze a román főkonzulátus előtt azt követelve, hogy Románia adjon autonómiát a székelységnek, miként azt már a múltban is tette.

Tavaly a tüntetők török és székely zászlókkal vonultak fel. Az általuk vitt táblákon a következő feliratok voltak: “Autonómiát Székelyföldnek!”, “Üzenet Európának: voltunk, vagyunk és leszünk!”, “Székelyföld legyen egységes!”, “Attila unokái vagyunk”, “Sekelistan-Székelyföld”, illetve “Székely-törökök – Sekel türkleri”.


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »