Török katonák első ízben rontották elnökük szíriai üzleti partnerének bizniszét

A török különleges erők egy 15-20 fős csoportja vasárnap hajnalban első ízben hajtott végre szárazföldi akciót az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által ellenőrzött területeken Észak-Szíriában – állítja a Yeni Safak című kormánypárti török napilap. A szárazföldi akciót követően a török légierő csapásokat mért az IÁ állásaira, és több mint 50 terroristával végzett.

Először hajtott végre szárazföldi akciót Törökország a dzsihadisták ellen Szíriában. A négy óra hosszan tartó felderítő beavatkozás a lap értesülése szerint az IÁ rakétakilövőinek semlegesítése céljából történt.

A szárazföldi akciót követően a török légierő csapásokat mért az IÁ felügyelete alatt álló Delha, Havar, Hardzsele, Barekati és Karaköprü falvakra. Az Erdogan-párti napilap szerint a támadás során a török haderő több mint 50 terroristával végzett, valamint megsemmisítette a dzsihadisták több fegyverraktárát és szálláshelyét. Katonai források alapján az IÁ visszavonulásra kényszerült a térségből.

Hulusi Akar vezérkari főnök szombaton tett látogatást Délkelet-Törökországban. A török haderő a felderítő beavatkozásról az Egyesült Államokat és Oroszországot is tájékoztatta.

Az akció válasz volt az IÁ-nak a délkelet-törökországi Kilis város ellen irányuló aknagránátos támadásaira. A településen az elmúlt hetekben mindennapossá váltak a hasonló incidensek, a becsapódó lövedékek következtében január 18. óta 21-en vesztették életüket. Az emberek félnek, nem mennek ki az utcára, sokan közeli rokonaikhoz költöztek.

A török kormány a támadássorozatért az IÁ-t teszi felelőssé, mivel a határ szemközti oldala, az észak-szíriai Azáz környéke a terrorszervezet fennhatósága alatt áll. Ankara ezért tüzérségével vagy légierejével rendszeresen választüzet indít, az utóbbi napokban pedig már fegyveres drónokat is bevet.

(MTI nyomán)

Váratlan segítség Putyinnak: Amerika: a törökök nem zártak le egy 100 km-es határszakaszt, itt csempészik az olajat

Az oroszok műholdas felvételekkel bizonyítanák, hogy Törökország és Erdogan családja az IÁ-val üzletel


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »