Toroczkai László: Az Európára nehezedő nyomás csak fokozódni fog

Toroczkai László: Az Európára nehezedő nyomás csak fokozódni fog

Ismét illegális határsértőket fogtak a mezőőrök Ásotthalom határában. A település polgármestere, Toroczkai László az esettel kapcsolatban osztotta meg gondolatait Facebook-oldalán:

“Látok esélyt arra, hogy a balkáni útvonal végleges lezárulásával Magyarország kikerülhet a migráció fő csapásirányából. A migráció ugyanakkor nem fog megszűnni, a nyomás Európán csak fokozódni fog, ennek nagyon egyszerű okai vannak: Miközben az európai népesség csökken, az afrikai és dél-ázsiai robbanásszerűen nő, már most nem férnek el a saját földjükön.

 A világot és azon belül az EU-t irányító pénzügyi-politikai körök pedig továbbra is csábítani és engedni fogják az idegen tömegek beáramlását Európába, mert nekik nincs szükségük öntudatos nemzetekre, csupán egy olcsó pénzért dolgozó és fogyasztó arctalan, uniformizált, gyökértelen tömegre.

 Éppen ezért hosszú távon kell készülnünk a határvédelemre, ehhez pedig határőrség is kell!

Jó példa erre, hogy miközben rengeteg katona és készenléti rendőr tartózkodik a térségünkben (akiknek egyébként örülünk), például március 9-én az összes határsértő migránst (27 fő) az ásotthalmi mezőőrség fogta el. Ennyit számít a helyismeret, és a saját közvetlen életterét (házát, családját, rokonait, barátait) védő ember hozzáállása.

Régen határőr-településnek számítottunk, a helyi lakosokból verbuvált és kiképzett határőrség sokkal hatékonyabb lenne, mint a folyamatosan cserélődő, az ország legkülönbözőbb részeiről idevezényelt, és alapvetően nem határvédelemre kiképzett állomány. Hangsúlyozom, tiszteljük és szeretjük az idevezényelt katonákat és rendőröket, csak az állandó határőrség egyszerűen hatékonyabb lenne.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »