Toroczkai: A tranzitzóna védi Ásotthalmot

Toroczkai: A tranzitzóna védi Ásotthalmot

Tranzitzóna épülhet Ásotthalom mellett. A település polgármestere azt mondta egyeztettek a Belügyminisztériummal a terület kijelölésében.

Toroczkai László szerint mivel megbizonyosodott, hogy a Röszkén található, hasonló tranzitzónából nem szöknek el a migránsok, elfogadja a kormány döntését. A tervek szerint a tranzitzónában naponta mintegy 15 menedékkérelmet tudnak majd megvizsgálni.

„Itt a határvonalon a kerítés vonalán konténereket tesznek le, ahol egészségügyi szűrésen, nemzetbiztonsági átvilágításon keresztülesnek ezek a migránsok, semmilyen más hatása nem lesz Ásotthalomra. Sőt azt kell, hogy mondjam, hogy bizonyos szempontból ez még védi is Ásotthalmot, hiszen legalább azok a sok esetben beteg migránsok, akik ugyanúgy bolyonganak Ásotthalom területén rendőrt és orvost keresve, mint éppen, akikkel a napokban is találkoztunk, azok eleve is oda fognak menni, és ott legelőször egy egészségügyi szűrés van egy barakkban utána léphet csak a nemzetbiztonsági szűrésre tovább, tehát ilyen szempontból ez még az ásotthalmiakat védheti is” – fejtette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »