Tornagyőztesként zárta a BENU-kupát a Benedek-csapat

Tornagyőztesként zárta a BENU-kupát a Benedek-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett BENU-kupa olimpiai felkészülési tornát, mivel a harmadik, vasárnapi mérkőzésén nagy csatában 16-15-re legyőzte riói csoportellenfelét, az ausztrál együttest. 

benuhor_bVarga Dánielék az olimpiai bajnok horvátokat is legyőzték a BENU-kupán (fotó: MTI)

A magyar csapat két másodperccel a vége előtt ötméterest kapott, Varga Dániel pedig harmadik büntetőjét is magabiztosan értékesítette, ezzel megszerezte a győztes gólt. Benedek Tibor tanítványai pénteken 12-11-re verték az ötkarikás bajnok Horvátországot, szombaton pedig 18-5 arányban múlták felül Grúziát. A BENU-kupán a horvátok két sikerrel második helyen zártak, az ausztrálok 3, a grúzok pedig 0 ponttal végeztek.  

„A tornán lelkileg erős és határozott volt a csapat, ezért tudtunk kulcspillanatokban jól teljesíteni, ezzel nagyon elégedett vagyok” – értékelt a magyar szövetségi kapitány. Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke szerint a férfiegyüttes magasra tette a lécet teljesítményével, de a női csapat szereplése is reménykeltő volt a tornán, annak ellenére, hogy Bíró Attila együttese az utolsó helyen zárt: az olaszoktól 10-7-es, az ausztráloktól pedig 5-3-as vereséget szenvedtek az Európa-bajnok magyar lányok, a spanyolokkal pedig 8-8-as döntetlent játszottak. A női tornát a spanyolok (7 pont) nyerték az ausztrálok (6), az olaszok (3) és a magyarok (1) előtt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »