Topolyára látogatott Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete

Topolyára látogatott Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete

Ma Topolyára látogatott Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete Szász Krisztián, a követség politikai osztályának titkára társaságában. Kislinder Gábor községi elnökkel, majd a község további vezetőivel tárgyalt.

Látogatásának céljáról szólva elmondta, hogy azon túl, hogy az áprilisi önkormányzati választásokon elért eredményhez gratulált, tájékozódni szeretett volna az önkormányzatban folyó munkáról, a fejlesztési elképzelésekről, amelyeket a község a közeljövőben tervez, ugyanakkor a topolyai Expo mezőgazdasági és gazdasági kiállítás is szóba került.

“A topolyai Expo hosszú idő után kapott ismét magyar állami támogatást. Ez része annak a programnak, amelyet néhány hónappal ezelőtt kollégáimmal a belgrádi nagykövetségen elindítottunk, azzal a céllal, hogy a magyar kormányzati támogatással bíró nemzetközi vásároknak a számát növeljük. A korábbi háromról sikerült ezt hatra emelni – hangsúlyozta ki Pintér Attila, majd hozzátette, hogy a hasonló vásárok mindig jó lehetőséget biztosítanak úgy a magyar üzletemberek számára, hogy megjelenjenek a vajdasági piacon, mint a vajdasági magyar üzletemberek számára is, hogy kapcsolatot teremtsenek magyar kollégáikkal.

Elhangzott még a sajtótájékoztatón, hogy Topolyát eddig elkerülték a magyarországi befektetők. Mint Magyarország belgrádi nagykövete hangoztatta, arra fog törekedni, hogy ez a jövőben megváltozzon. “Egyrészt azért, mert azt gondolom, hogy a befektetői környezet jelenleg megfelelő a magyar cégek számára, másrészt pedig nem szabad azt elfelejtenünk, hogy Topolyán magyar többség él, és azt gondolom, hogy rendelkezik a község olyan munkaképes, munkára alkalmas lakossággal, hogy a magyar befektetéseket vonzani tudja” – emelte ki.

Kislinder Gábor községi elnök fontosnak tartotta, hogy tájékoztathatták a nagykövetet az elmúlt időszak munkájáról. A jövőről szólva többek között kiemelte, hogy szeretnének hangsúlyt fektetni a vízhálózat és szennyvíztisztító építésére, a karbantartásra, az ipari park kiépítésére, a körgyűrűk megtervezésére, valamint nem utolsósorban a falvak fejlesztésére.

Komáromi Gizella


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »