Topolya: Mile Jerković volt barátait gyanúsítja a gyújtogatással

Topolya: Mile Jerković volt barátait gyanúsítja a gyújtogatással

Mile Jerković, a szerbiai drogbáró, Darko Šarić elleni per védett tanúja úgy véli, valaki az egykori barátai közül gyújthatta fel a Topolyai-tó partján álló vendéglőjét, amely az elmúlt hétvégén porig égett a topolyai és szabadkai tűzoltók minden erőfeszítése ellenére.

Jerković – írja a Blic – amikor értesült arról, hogy ég a csárda, azonnal a helyszínre sietett a csendőrség tagjainak kíséretében. “A vendéglő a megboldogult fivérem fiának a nevén van, de én nyitottam négy évvel ezelőtt és én is vezetem”, nyilatkozta Mile Jerković a belgrádi napilapnak, hozzátéve, az épületben minden kifogástalanul működött, beleértve a térfigyelő kamerákat is. Gyanúja szerint szándékos gyújtogatás történt, az elkövetőket pedig azok között kell keresni, akikkel konfliktusban áll.

“Három egykori barátommal megromlott a kapcsolatom. A Šarić-ügyben pénzmosással vádolt személy veszített össze bennünket, aki arra biztatta őket, hogy valljanak ellenem. Az sem kizárt, hogy a csárda melletti vendéglátóipati létesítmények tulajdonosai között kell keresni az elkövetőt, mert konkurenciát jelentek számukra, de az is lehet, hogy egy vállalat tulajdonosának a keze van a dololgban, aki azt állítja, hogy fiam adósa maradt”, sorolta Jerković, aki arra is emlékeztetett, hogy ez a negyedik, személyéhez köthető tűzeset: kétszer az autóját gyújtották fel, egyszer a birtokát, de az ügyészség egyik esetben sem indított eljárást.

“Annak ellenére, hogy a csendőrség tagjai már hét éve vigyáznak a biztonságomra, azóta, hogy védett tanú lettem a Darko Šarić és bűnbandája elleni perben, az én és a családom élete is veszélyben van”, mondta Jerković, hozzátéve, hétfőn külföldre utazik gyógykezelésre. (Blic)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »