Topolya: Felújítják a gimnázium tornatermét

Topolya: Felújítják a gimnázium tornatermét

A topolyai gimnázium és közgazdasági középiskola diákjai az elmúlt tanévben végig a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermét használták, mivel az oktatási intézmény saját sportcsarnoka használhatatlanná vált. A községi költségvetésben előirányzott eszközökből júniusban megkezdték az épület rekonstrukcióját és a tervek szerint őszre már ismét a diákok és a testneveléstanárok vehetik birtokba.

Folyamatban van a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola sportcsarnokának a felújítása. A munkálatokat megtekintette Kislinder Gábor községi elnök a községi tanács tagjai és Veselin Martinović, az iskola igazgatójának társaságában.

Az önkormányzat mintegy 12 millió dinárt különített el az idei évi községi költségvetésben az épület rekonstrukciójára. A kivitelezéssel versenypályázaton megbízott vállalat egy szerződésben kötelezte el magát, hogy még a tanévkezdés előtt befejezik a munkálatokat. Egyelőre a renoválás jó ütemben zajlik. A padlózat és a tető felújításán dolgoznak, hiszen ahogyan az iskola igazgatója elmondta, a 60-as években épített sportcsarnok már több mint egy éve nem használható, korábban viszont a gimnázium tanulói mellett a Sinkovics József Műszaki Iskola diákjai, a sportegyesületek és a rekreációs csoportok is használták. A talajvíz a padlózatot, a tetőn beszivárgó esővíz pedig a tetőszerkezetet rongálta meg, a tető cseréje van most folyamatban, a padlózatot pedig megfelelő módon elszigetelik és egy betonréteg után modern borítást is felvisznek majd. Mintegy 600 diák számára tartanak majd testnevelésórákat ősztől a felújított sportcsarnokban. Az igazgató azt is elmondta, hogy a felszerelés felújítására is nagy szükség lenne. A mostani beruházás ezt nem foglalja magában, de pályázatok útján szeretnék ezt is megoldani a közeljövőben.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »