Tönkreteheti Hillary Clintot a Wikileaks

Egyre durvul az amerikai kampány. Újabb nagy bejelentésre készül a Wikileaks alapítója. Külföldi lapszemle.

Donald Trump hónapok óta próbálja kampánytémává emelni Bill Clinton volt elnök hűtlenségi ügyét, de csak utóbb vetette fel annak lehetőségét, mi van akkor ha Hillary Clinton is hűtlenségbe keveredett. A The Washington Post írása szerint egy pennsylvaniai kampánygyűlésen Trump azt mondta: Hillary Clinton csak saját magához és pénzügyi támogatóihoz hűséges, akkor miért lett volna hűséges Billhez? A Clinton stáb Trump sugallatára egyelőre nem reagált.

Újabb dokumentumok bejelentésére készül Julien Assange, a Wikileaks alapítója – jelentette honlapján a Daily Mail brit napilap. Assange, aki jelenleg Ecuador londoni követségén bujkál – eredetileg az erkélyről akarta bejelenteni az anyagot, de biztonsági megfontolásból inkább a videokapcsolatot választotta. Egy nemrég megjelent jelentés szerint Hillary Clinton külügyminiszterként azt javasolta, drónt bevetve gyilkolják meg Assange-ot. Az anyag jelentősen befolyásolja majd az elnökválasztás végeredményét – közölte Assange. Donald Trump egy bizalmasa szerint Hillary Clinton kampánya összeomlik majd a leleplezések miatt.

Ali Akbar Salehi iráni nukleáris főtárgyaló is szerepel a béke Nobel-díj esélyeseiként szereplő személyek között – jelentette az Alalam állami iráni hírtelevízió. Az iráni diplomatának kulcsszerepe volt abban, hogy a hat nagyhatalom megállapodott az Iszlám Köztársasággal annak atomprogramjáról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »