Tolna megye „nagyura” bajban van

Tolna megye „nagyura” bajban van

Közokirat-hamisításért emelt vádat a szekszárdi ügyészség egy mezőgazdasági vállalkozó ellen – az üzletember színlelt szerződésekkel jutott földterületekhez. A Jobbik a földárverések miatt is feljelentette az üzletembert.

„Az életjáradéknak a legfontosabb ismérve a jogosult haláláig történő rendszeres időszakonkénti juttatás. Itt pedig arról van szó, hogy amikor a szerződéseket megkötötték, a forgalmi értéket, amelyet a szerződésben feltüntettek, a terhelt nyomban kifizette” – mondta a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője, Ökrös Magdolna.

Ugyanezt a vállalkozót jelentette fel a Jobbik tavasszal egy másik ügyben. Az ellenzéki párt szerint Twickel György strómanok segítségével játszotta ki a birtokszerzési korlátot a földárveréseken.

„Ez már egy óriási előrelépés, de itt nem szabad megállnunk ugye, mert ezek még csak az életjáradéki szerződések. Ezután fognak következni majd a strómanok dolgai, hogy így fogalmazzak. Ott is rendkívül sok olyan dolog történt, ami hagy kivetnivalót maga után” – emlékeztetett a Jobbik Tolna megyei szóvivője, Szabó Balázs.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »