Tőkés László az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról Tusványoson

Tőkés László az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról Tusványoson

Az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról beszélt Tőkés László európai parlamenti képviselő a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szombati, Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott fórumán.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2016. július 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezzel néhány évvel ezelőtti, tusványosi kijelentését idézte fel, amely miatt később megfosztották a román állami kitüntetésétől.

Tőkés László a dél-tiroli EURAC Kisebbségi Jogok Intézetének a szakértőit idézve elmondta: Ausztria ma is védhatalmi státust gyakorol a dél-tiroli osztrákok fölött. Mint idézte: jelenleg zajlik a dél-tiroli autonómiastatútum felülvizsgálata, mely során ismét meghatározzák, hogy mi lesz Ausztria szerepe Dél-Tirol vonatkozásában.

 “Európai módra Románia és Magyarország is ezenképpen juthatna egyezségre a romániai, erdélyi, székelyföldi magyarság önrendelkezése ügyében” – jelentette ki Tőkés László, aki megköszönte a védelmet és a támogatást Orbán Viktornak.

 

MTI

The post Tőkés László az autonómia és Magyarország védhatalmi státusának fontosságáról Tusványoson appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »