Tófalvi Évát felmentették

Tófalvi Évát felmentették

Levelet hozott a posta: a Nemzetközi Biatlonszövetség (IBU) Tófalvi Évának és a Román Síszövetségnek címzett hosszú, hétoldalas levelében kitér Tófalvi Éva doppingesetére; a csíkszeredai sportoló három hétig, márciusban volt eltiltva.

tofalvieva_kr_16_bA nemzetközi szövetség szerint nem vétkes a csíki sílövő, de a cirkusz miatt nem tudott részt venni az edzőtáborban. Archív felvétel

Tófalvi Éva sílövőtől 2016. március 8-án mintát vettek az IBU ellenőrei, és szervezetében meldoniumnyomokat találtak. A meldonium 2016. január 1-jétől szerepel a doppinglistán. Tófalvi az eset kapcsán még akkor közleményben elismerte, hogy 2015. december 31. előtt – orvosi javaslatra – szedett a szívgyógyszerből.

Az IBU levelében leírtak szerint Tófalvi Évát végül három hétre, 2016. március 8. és 29. között, a kivizsgálás időszakára tiltották el, mert szervezetében minimális volt a meldonium. Közölték, hogy csak az ebben az időszakban elért eredményeit törölték volna.

Tófalvi március 8. után nem vett részt egyetlen versenyen, illetve a Román Síszövetség által szervezett edzőtárborban sem. Mivel az IBU hivatalnokai csak most, szeptemberben közölték hivatalosan a döntést – Tófalvi lemaradt a nyári felkészítőről, a nyári versenyekről.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »