Tófalvi Éva: Nem érzem magam bûnösnek

Közleményben reagált Tófalvi Éva csíkszeredai sílövő, miután a nemzetközi biatlon-szövetség (IBU) bejelentésére hivatkozva az Agerpres hírül adta, hogy a sportoló megbukott a meldoniumteszten.

“Március 8-án, doppingvizsgálaton meldoniumot találtak a mintámban, és így pozitív lett a tesztem. 2015 szeptemberében egészségügyi gondjaim voltak, az Epstein Barr-vírust mutatták ki a szervezetemben, amely sportolók esetében köztudottan súlyos következményeket is vonhat maga után. Szívzörej gyanúja merült fel, mivel nagyon rosszul éreztem magam, szakorvoshoz, kardiológushoz fordultam. Vérszegénységet diagnosztizáltak nálam, illetve 1-2-es fokozatú mitralis prolapsust – olvasható a közleményben.

Tófalvi a diagnózist követően abbahagyta az edzést, amelyet csak október végén kezdett újra és ekkor kezdte el a Mildronat-kezelést is. A sportoló kihangsúlyozta, hogy ezt a gyógyszert azelőtt szedte mielőtt az felkerült volna a WADA tiltólistájára.

“9 éves pályafutásom alatt, amely során végig a nemzetközi szövetség, az IBU által szervezett versenyeken vettem részt, soha nem használtam tiltott szereket, mindig kizárólag saját erőmből versenyeztem, becsülettel. Pályafutásom alatt több mint száz alkalommal vettem részt doppingteszten, de egyszer sem mutattak ki semmilyen tiltott szert. Nem érzem magam bűnösnek, mert tudom, hogy mikor szedtem utoljára ezt a gyógyszert, csak tavaly, és mindez a vizeletmintámban talált mennyiségben is látható kell legyen. Az eltiltásom hatálya mai napig tisztázatlan. Nagyon csalódott vagyok, mert éppen akkor érkezett ez a rossz hír, amikor úgy döntöttem, hogy befejezem sportkarrieremet” – írja a Tófalvi.

A sílövő klubja is reagált a hírre: “A Csíkszeredai Sportklub elhatárolódik és elítél mindenféle doppingvétséget. Tófalvi Éva szép és eredményes sportkarrierje során egy alkalommal sem akadt fenn semmilyen vizsgálaton, minden alkalommal tiszta körülmények között érte el eredményeit. Ennek fényében hiszünk Éva jóhiszeműségében” – fogalmazott a közleményben Hodos László, a Sportklub elnöke.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »