Toborzót tartanak a csíkszéki középiskolák

Toborzót tartanak a csíkszéki középiskolák

Kétnapos sulibörzén tájékozódhatnak a csíkszéki hetedikes és nyolcadikos diákok a környékbeli közép- és szakközépiskolák kínálatáról.

suliborze vn 004_b

A csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium dísztermében szerdán elkezdődött kétnapos rendezvény keretében a tanintézetek képviselői képekkel, szórólapokkal és elektronikus eszközök segítségével próbálják megszólítani az érdeklődőket.

A börze koordinátora, Szabó Irén, a Hargita megyei Nevelési Tanácsadás és Erőforrás Központjának képviselője elmondta: a rendezvényt már tizenkettedik éve megszervezik, és jelenleg is képviselteti magát az akción Csíkszereda összes közép- és szakközépiskolája, továbbá a dánfalvi, a csíkszentmártoni és a gyimesközéploki tanintézetek képviselői is bejelentkeztek.

Hozzátette, az induló középiskolai osztályok mellett a tanulók arról is tájékozódhatnak, hogy az adott tanintézetekben van-e bentlakási lehetőség, milyen felvételi eredményekkel jutottak be tavaly, sőt néhol még a leendő osztályfőnökök nevét is feltüntetik.

suliborze vn 003_b

Megjegyezte: az évek során összegyűlt szóbeli és írásbeli visszajelzésekből az tapasztalható, hogy egyes tanulóknak segít dönteni a továbbtanulást illetően ez a börze, de van, akit a nagy kínálat elbizonytalanít. A koordinátor fontosnak tartotta elmondani: mindenképpen szeretné, ha idén több szülő is részt venne az eseményen. „1200–1400 közötti diákot várunk a börzére a két nap alatt” – mondta Szabó Irén.

„Azért jöttem, hogy arról érdeklődjek, milyen iskolai szakok vannak, és majd hová lehet iratkozni. Csíkszeredában szeretném folytatni a tanulmányaimat” – fogalmazott érdeklődésünkre egy csíkborzsovai tanuló. A sulibörze csütörtökön 16 óráig látogatható.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »