Toborzásra jelentkező újoncokat mészárolt le az ISIL Jemenben

Több tucatnyi halálos áldozatot követelt két öngyilkos merénylet a nemzetközileg elismert jemeni kormány ideiglenes székhelyén, Ádenben – közölték hétfőn jemeni biztonsági tisztviselők. A merényletek elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta magára az interneten nyilvánosságra hozott közleményében.

Magyar Menedék - Badiny

A dokumentum szerint a szervezet egyik tagja, Abu Ali al-Adeni a jemeni hadsereg egyik tábornokának háza előtt várakozó újoncok mellett robbantotta fel a gépkocsijába rejtett pokolgépet a kikötőváros Hor Makszar negyedében. Egészségügyi források szerint legalább 40 toborzásra jelentkező embert ölt meg, további 60-at pedig megsebesített.

Az IÁ közleménye szerint a támadás célpontja “a hitetlen jemeni hadsereg” volt.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint egy másik, gyalogosan közlekedő, robbanómellénnyel felszerelt merénylő szintén újoncokat vett célba, és legalább 25 embert rántott magával a halálba.
Jemenben 2014 óta polgárháború dúl, az országban uralkodó káoszt kihasználva az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és az Iszlám Állam is terjeszkedni kezdett. A közelmúltban mindkét szélsőséges szervezet hajtott végre terrortámadásokat a jemeni fegyveres erők tagjai és vezetői ellen.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »