Tóbiás: Létrejött a háromigenes népszavazás

Tóbiás: Létrejött a háromigenes népszavazás

Fordulat a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás ügyében: a Kúria az MSZP-s Nyakó István kezdeményezését hitelesítette. Ezzel megváltoztatták a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntését.

A legfőbb bírói fórum ugyanis nem tartotta megfelelőnek a szocialistákat kopasz erőemberek segítségével megelőző Erdősi Lászlóné beadványát. Az MSZP így pár nap múlva elkezdheti az aláírásgyűjtést, 120 nap alatt 200 ezer szignót kell szerezniük a referendum kiírásához.

„A vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezéssel és a másik két népszavazási kezdeményezéssel – a föld állami tulajdonban tartásával és a bérplafon kérdésével – valójában létrejött a háromigenes népszavazás a Fidesz elleni népszavazás eszközeként” – jelentette ki Tóbiás József szocialista pártelnök.

Ragaszkodnak a kivizsgáláshoz

A szocialisták továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyomozó hatóság kivizsgálja a Nemzeti Választási Irodánál február 23-án történteket. Ezen a napon Nyakó István Erdősi Lászlóné segítői miatt nem tudta beadni az MSZP kérdését. Lukács Zoltán azt is mondta: szeretnék, ha a felelősök és felbujtóik megkapnák megérdemelt büntetésüket, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »