Tóbiás lemondatja az MSZP dunaújvárosi vezetőjét

A helyi szervezetre hárítja a dunaújvárosi önkormányzati választáson elszenvedett vereséget a szocialisták elnöke.

A dunaújvárosi szervezetet hibáztatja az önkormányzati választáson elszenvedett vereségért az MSZP elnöke. Tóbiás József közleményében úgy fogalmaz: a pártvezetés akkor hibázott, amikor hagyta, hogy a helyi szervezet önállóan döntsön az indulásról. A kudarc miatt távozásra kérte fel a helyi szocialisták elnökét.

Az időközi választást a Fidesz jelöltje nyerte, a Demokratikus Koalíció pedig két és félszer annyi szavazatot kapott, mint az MSZP. A szocialisták helyi elnöke vasárnap este a Hír TV híradójának azt mondta, a helyi MSZP kaszálta el az ellenzéki összefogást Dunaújvárosban. Bővebben >>>

Ez nem az MSZP népszerűségéről szólt?

Botka László nem vonna le hosszú távú következtetéseket a dunaújvárosi eredményből. A szocialisták választmányi elnöke szerint az időközi önkormányzati választásnak országos tétje nem volt, az nem az MSZP népszerűségéről szólt. A szegedi politikus úgy látja, a 2018-as országgyűlési választáson szó lehet a baloldali pártok együttműködéséről.

„Egy alacsony részvételű választáson nem a pártpreferencia számít, hanem a mozgósítás, tehát, hogy ki tudja azt a néhány száz választóját valóban el is vinni az urnákhoz. Ebben egészen biztos, hogy hibáztak a helyi szocialisták. Az összefogásról meg annyit, hogy nincs köztünk vita, tehát minden szocialista politikus azt mondja, hogy együttműködésre, összefogásra van szükség, de nem olyanra, mint 2014 decemberében” – fogalmazott Botka László.

A szocialistákat hibáztatja a vereségért a DK. Varju László azt hangoztatta, hogy az eredmények is azt mutatják, hogy ha lett volna összefogás a baloldali pártok között, akkor győzhettek volna a dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »