Több tízezren drukkoltak a magyar csapatnak

Több tízezren drukkoltak a magyar csapatnak

Több tízezer szurkoló követte országszerte a magyar válogatott Izland elleni mérkőzését. A Margitszigeten is több ezer drukker buzdította a magyar csapatot.

Hogy tetszett az osztrák meccs és mit vártok Izland ellen?
– Óriási ajándék volt, ugyanis épp a születésnapomat ünnepeltem a vendégeimmel és ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna. Nagyon tetszett ahogy megküldték, végig taktikusan és nem csak felfutottak agyatlanul a pályára. Őszintén szólva eléggé pesszimista voltam az elején, de most már ismét pontokat várok a magyar csapattól” – mondta Szívós Zoltán szurkoló. „Szeretnénk visszaadni, ami kint is uralkodik a magyar táborban, de ha rajtam múlik, szétszakad az egész atlétikai csarnok” – fogalmazott Szabadkai Levente szurkoló. „Reméljük, győzni fognak a magyarok. Nagyon szoros meccset várok. Én azt mondom, hogy egy döntetlen benne van a pakliban, de remélem, győznek a magyarok” – nyilatkozta Németh Norbert.

Bizakodóan várták a szurkolók a magyar válogatott Izland elleni mérkőzését a Margitszigeten. Akárcsak kedden, ezúttal is több ezer drukker tekintette meg innen a mérkőzést – sokan be sem fértek az atlétikai centrumban felállított szurkolói zónába.

A szurkolók fokozott várakozása nem voltak alaptalan, ugyanis Magyarország 44 év után győzelemmel mutatkozott be a világelitben – 2-0-ra legyőzve Ausztriát. Bernd Storck szövetségi kapitány éppen ezért intett arra a találkozó előtt, hogy rendkívül nehéz mérkőzés lesz az Izland elleni. A kapitány sejtelmei beigazolódtak. Bár Gera Zoltánék mezőnyfölényt mutattak a mérkőzés folyamán, mégis az északi válogatott szerezte meg a vezetést egy büntetőt követően.

A második játékrészben is folytatódtak a magyar rohamok, aminek a 88. percben meg is lett a gyümölcse, egy nagyszerű akció után egy izlandi lábról került a kapuba a labda, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredmény

Az Izland elleni döntetlennel Magyarország 4 pontos az F csoportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »