Több tízezer családot segített a Katolikus Karitász karácsonykor

A Katolikus Karitász az elmúlt karácsonyi időszakban országszerte több mint 15 ezer családhoz juttatott el élelmiszercsomagot. Emellett a gyermekeknek ajándékokkal is készültek az önkéntesek, valamint ezer fenyőfát is szétosztottak a rászoruló családoknak.

A szervezet szociális és egészségügyi intézményeiben közel 1000 ellátottnak vittek ajándékot a Karitász önkéntesei. 
 
A karácsony előtti napokban összesen kétezer adag ételt osztottak ki a rászorulóknak. Több helyszínen, egész télen adnak meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben lévőknek.
 
Az ünnepek előtt országos program keretében több mint háromszáz családnak biztosítottak kályhát és több száz családnak adtak tűzifát is. A segélyszervezet a karácsonyi programok mellett több ezer krízishelyzetbe került családnak nyújtott segítséget gyógyszer-, élelmiszer- és lakhatási támogatással.
 
A Karitász intézményei, helyi csoportjai több száz településen szerveztek karácsonyi műsorokat gyermekeknek, időseknek, hajléktalanoknak és kórházban ápolt betegeknek.
 
A szervezet a határon túli magyar rászorulókhoz is tudott segítséget vinni. Kárpátalján az ünnepekre élelmiszercsomagokat, édességeket juttattak el több száz családnak, Szabadkán pedig 250 családot ajándékoztak meg.
 
A Karitász önkéntesei több mint nyolcszáz helyszínen látogatták meg a családokat, hogy kézzel fogható és szükség szerinti segítséget adhassanak, így országosan több tízezer rászoruló kapott valamilyen formában segítséget a téli időszakban a Karitásztól. Az országos karácsonyi segélyakcióban idén közel kilencezer önkéntes vett részt.
 
A segélyszervezet hálásan köszöni az önkéntesek kitartó munkáját, az adományozók támogatásait és az együttműködő partnerek segítségét, hogy országos összefogás keretében több tízezer nélkülöző emberhez jutott el valós segítség. 
 

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »