Több száz település a migrációs politika mellett

Több száz település a migrációs politika mellett

Eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát a kormány migrációs politikája mellett – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A polgármesterek Kocsis Máté elmondása szerint jövő szombaton egy konferencián vitatják meg az illegális bevándorlással összefüggő teendőket. Napirendre kerül a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazás. Közös sajtótájékoztatójukon Debrecen polgármestere arról beszélt: tavaly 25 millió forintjába került az önkormányzatnak a városba érkező migránsok ellátása.

„Több mint 42 ezer debreceni írta alá azt az aláírásgyűjtő ívet, azt a petíciót, amely azt kérte a magyar kormánytól, hogy szabjon gátat a migránsáradatnak és mondjon nemet Brüsszel kvótával kapcsolatos álláspontjára, védje meg az országot és védje meg Debrecent. Ez egy egészen erős felhatalmazás ahhoz, hogy Debrecen közgyűlése ez év januárjában elsőként fogadja el azt a politikai nyilatkozatot, amely kiáll a magyar kormány következetes migrációs politikája mellett” – fogalmazott Papp László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »