Több rendőr lesz az utcákon augusztus 20-án

A szokásosnál több rendőr lesz az utcákon az augusztus 20-ai ünnep alatt – mondta az állami ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat reggel az M1-en.

Kádár Pál dandártábornok szerint az ünnep alatt arra is készülni kell, hogy a látogatókat a rendőrök szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik, de a biztonsági személyzet is figyelni fogja a tömeget, és ha gyanús körülményt észlelnek a rendőrséghez fordulnak.

A budai Várba külön vezetési pontot telepítenek az augusztus 20-ai tűzijáték biztosítására – mondta Kádár Pál szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Az operatív törzs – amelyben a Honvédelmi Minisztérium (HM), az Országos és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ és a tűzijátékot lebonyolító cég is közreműködik – augusztus 20-án reggel 7 órakor kezdi meg munkáját a HM-ben. Folyamatosan figyelemmel kísérik, értékelik az eseményeket, kapcsolatot tartanak valamennyi rendezvényhelyszínnel, és szükség esetén dönthetnek a rendezvények átütemezéséről, de akár törléséről is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »