Több mint százötven halott – újabb robbantásos merénylet Szíriában

Legalább 153 ember meghalt és nagyon sokan megsebesültek a szíriai konfliktusban eddig viszonylag érintetlen, északnyugat-szíriai Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban hétfőn elkövetett robbantásos merényletekben – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező civil szervezet.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Latakia tartományban végrehajtott merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. A dzsihadista szervezethez kötődő Amak hírügynökség közölte, hogy a merénylők “alaviták gyülekezete” ellen hajtottak végre támadást. Bassár el-Aszad szíriai elnök és a rezsim több magas rangú tisztségviselője a síita iszlámból kialakult alavita kisebbséghez tartozik, a népcsoport többsége Latakiában él.

Az OSDH szerint összesen hét gépjárműbe rejtett pokolgépet hoztak működésbe közel azonos időben a Földközi-tenger partja menti városokban. Tartúszban legalább 48, míg a mintegy hatvan kilométerre északra fekvő Dzsablában 53 ember vesztette életét a robbantásokban. Feltehetően az összes áldozat civil.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »