Több mint száz ember ragadt a drótkötélypályán 3800 méter magasan a francia Alpokban

Több mint száz ember ragadt a drótkötélypályán 3800 méter magasan a francia Alpokban

Helikopterrel kell kimenteni 110 turistát egy drótkötélpályán megrekedt kabinokból 3800 méter magasságban a Mont Blanc gleccserjei fölött a francia Alpokban – közölte csütörtök este a helyi rendőrség. A Daily Mail értesülései szerint ötven embert már sikerült kiszabadítani, a többieknek a kabinokban kell éjszakázniuk, ugyanis a mentést csak a reggeli órákban tudják folytatni.

A 110 ember Aiguille du Midi (3842 méter) és Pointe Helbronner (3462 méter) között akadt el a felvonón. Az útvonal 5 kilométer hosszú, és általában 35 perc alatt lehet megtenni, de az utasok már több órája fent vannak – mondta egy illetékes.

A kábelek eddig ismeretlen okból összegabalyodtak egy helyen délután, és a felvonópályát üzemeltető cég szakembereinek nem sikerült megoldaniuk a helyzetet. Francia, svájci és olasz rendőrségi és magánhelikopterekkel fogják kimenteni a turistákat. Ez el fog tartani egy darabig, noha az idő jó. Az utasokkal van kapcsolat, és vizük is van – tette hozzá a rendőrségi tisztségviselő.

A francia hírügynökség szerint egy-egy kabinban négy hely van. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »