Több mint ötvenezren menekültek el Kelet-Aleppóból

Több mint ötvenezren menekültek el Aleppó keleti, felkelők ellenőrizte részéből az elmúlt négy napban – közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik hirtelen drámai módon előretörtek Kelet-Aleppó északi, a lázadók felügyelete alatt álló területén, ami az ostromlott negyedek lakosságának körében pánikot váltott ki, menekülésre késztetve őket.

A térséget ért tüzérségi tűzben 45 ember meghalt – közölték az Aleppó keleti részében működő mentőalakulatok.

Ezzel egy időben a SANA szíriai állami hírügynökség arról számolt be, hogy nyolcan meghaltak, köztük két gyerek a kormányerők kezén lévő területet ért ágyúzásban, és hét ember megsebesült.

A felkelők egy képviselője szerdán kijelentette, hogy nem vonulnak vissza Aleppó keleti részéből.

ENSZ-segélyek

Az orosz külügyminisztérium szerint átpolitizált a szíriai segélyek kiosztása, mert az ENSZ-segélyek túlnyomó részét a kormányellenes felkelők kapták meg.

Marija Zaharova szóvivő kiemelte, hogy a világszervezet segélyeinek csupán egy százaléka jutott Deir-ez-Zór településre, ahol állítása szerint kétszázezren élnek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyvereseinek ostromgyűrűjében.

Hozzátette, hogy az ENSZ-segélyeket a felkelők felügyelte területekre küldték, a többi között oda is, ahol a korábbi nevén an-Nuszra Frontként ismert terrorszervezet tevékenykedett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »