Több mint négyszáz határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

MTI nyomán

Az új szabályozás szerint a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatott migránsokat visszakísérik a kerítésen található kapukig, és a legközelebbi tranzitzóna felé küldik őket.

Magyarország területére 432-an próbáltak illegálisan bejutni péntektől vasárnapig a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 239 ember illegális belépését akadályoztak meg az ország területére, 193 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

A rendőrök 31 határsértőt fogtak el Magyarország területén a hétvégén, két ember ellen embercsempészés, négy ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »