Több mint 50 ezer munkás dolgozik illegálisan Ukrajnában

Az Állami Fiskális Szolgálat adatai szerint közel 55 ezer munkás dolgozik illegálisan Ukrajnában – jelentette az Ukrán Nemzeti Hírügynökség az Állami Fiskális Szolgálatra hivatkozva.

“Az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat alkalmazottai közel 55 ezer illegális dolgozóról tudnak, akiknek a munkáltatói nem fizettek adót, s nem kötöttek munkaszerződéseket. Ennek következtében az ukrán állami költségvetésekben több mint 18 millió hrivnya személyi jövedelemadót és több mint 16 millió egyszeri hozzájárulást fizettek ki.” – mondta Pavlo Dronyak.

Elmondása szerint az idei év eleje óta a lakosság 60,5 százalékánál az adótörvény megsértését tapasztalták. A költségvetésbe 190 millió hrivnya személyi jövedelemadót, s több mint 46 millió egyszeri hozzájárulást, valamint 3 millió hadi adót fizettek be.

Az Állami Fiskális Szolgálat intézkedéseinek eredményei szerint januártól májusig az állami regisztrációhoz több mint 21 ezer állampolgárt vontak be, akik eddig nem voltak bejegyezve. Ennek eredményeként a költségvetésben több mint 8 millió hrivnya adót fizettek be.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: foglalkoztatottság, Ukrajna, ukrajnai hírek, illegálisForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »