Több mint 300 telefont foglaltak le a pénzügyőrök

Több mint háromszáz, különböző márkájú okostelefont foglaltak le a pénzügyőrök Szegeden, a raktár átvizsgálása során 640 doboz adózatlan cigarettát is találtak – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A NAV beszámolója szerint a revizorok egy 2015 nyarán alapított, mobiltelefonok kereskedelmével foglalkozó budapesti céget ellenőriztek. Papíron a cég kettő gyártó termékeit árusította Csehországban, de a számlák átnézésekor feltűnt, hogy azokon jóval több márka szerepel. Hiába kellett volna nagy raktárkészletüknek lennie, azt nem találtak a helyszínen. Cserébe viszont a tételek átnézésekor kiderült, hogy a cégnek 27 millió forintos áfatartozása van – derül ki Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferensének beszámolójából.

A pénzügyőrök az EKÁER adataiból megállapították, hogy a cég egy szállítmánya éppen Szegedre tart. A teherautót a lerakodási helyen várták, a csomagokból összesen 355, különféle márkájú mobiltelefon és egyéb mobileszköz került elő. A NAV az adótartozás megfizetése érdekében lefoglalta a szállítmányt. A raktárhelyiséget átvizsgálva a pénzügyőrök 640 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát is találtak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »