Több mint 27 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar kaszinótulajdonosok

Több mint 27 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar kaszinótulajdonosok

A ’70-es évek Las Vegasának mindennapjait bemutató legendás maffiafilmben Robert De Niro azt mondta: A kaszinóban egyféle képen lehet nyerni! Egyszer bemész, nyersz és soha többé nem mész vissza!” Igaza volt, van azonban egy másik módszer is, tulajdonosnak kell lenni a boltban. Ez annyira jól jövedelmező üzlet, hogy 2015-ben 27,4 milliárdot hoztak gazdáiknak, többek között Andy Vajnának is. Mindezt ráadásul anélkül, hogy online-pénztárgépeket kellene használniuk.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszternek címzett LMP-s írásbeli kérdésere adott válaszból kiderül: tavaly 1,2 millióan tértek be szerencsét próbálni és összesen 183,6 milliárd forintért váltottak zsetont. A játékkaszinók összesített adóalapja 27,4 milliárd forint volt 2015-ben. Ebből a kormány nagyvonalúságának köszönhetően levonható 4,3 milliárd forintnyi koncessziós díj. Így a kaszinóknak 7,6 milliárd helyett csak 3,3 milliárd forintnyi játékadót kellett megfizetniük.

Nem akaródzik bekötni az online-pénztárgépeket

Míg az utolsó, Isten háta mögötti kocsmában is kötelező már az online-pénztárgépek használata, addig többek között Andy Vajna százmilliárdos forgalmat bonyolító kaszinóiban nem látta ezt szükségesnek elrendelni a fideszes többség az országgyűlésben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »