Több mint 200 afrikai jutott be erőszakkal Melillába – egy rendőrt a mászáshoz használt kampóval sebesítettek meg

öbb mint 200 illegális afrikai bevándorló hatolt át erőszakkal Marokkóból Melilla spanyol beékelődésbe, többen – közöttük egy rendőr – megsebesültek, közölték a hatóságok. Kétszázkilenc, Fekete-Afrikából érkezett és Európába tartó bevándorló hatolt át szombat délután a kettős kerítésen – áll a melillai kormányhivatal közleményében.

A rendőrt egy bevándorló támadta meg a kerítés megmászásához használt horoggal, amikor az útjukat akarta állni – olvasható a közleményben. Az afrikai bevándorlók gyakran horgokkal vagy szöges talpú cipőben próbálnak meg áthatolni a falon.

Négy bevándorlót kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak. A spanyol médiában közzétett telefonos videofelvételeken látni lehetett, amint bevándorlók egy csoportja a város utcáin fut. Őket később egy befogadóállomáson helyezték el. A határt két, hat méter magas, acélkábelekkel megerősített drótkerítés védi.

Entrada en Melilla por la valla de Rostrogordo. Primeras informaciones hablan de más de 200 personas #FronteraSur (Melilla Acoge) pic.twitter.com/iUEY13TF12

— Helena Maleno Garzón (@HelenaMaleno) 2018. január 6.

Afrikai bevándorlók gyakran próbálnak meg a marokkói Melillából és Ceutából Európába jutni. A két spanyol beékelődés az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és az Európai Unió között. Az elmúlt években bevándorlók ezrei próbáltak meg áthatolni a 12 kilométer hosszú melillai és a 8 kilométer hosszú ceutai határon a drótkerítésen áthatolva, a tengerpart mentén úszva vagy járművekben elrejtőzve.

Tavaly rekordszámú – közel 22 900 0150 afrikai próbált meg Spanyolországon keresztül Európába jutni a Frontexnek, az EU határőrizeti szervének adatai szerint.

(MTI)


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »