Több mint 150 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium

Több mint 150 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium

Országosan több mint 150 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium a közmunkaprogramhoz nyújtott támogatásokból. Ennek harmadát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon kérik számon.

Az indoklás szerint a településnek a hiányos adminisztráció miatt kell 51 millió forintot visszafizetnie. A településnek jelenleg nincs vezetője, mert a korábbi polgármester februárban lemondott, az időközi választást pedig május elejére írták ki. A Jobbik által támogatott független polgármesterjelölt feljelentést tett a visszakövetelt támogatás miatt.

„A Belügyminisztérium jelentése alapján adminisztrációs hiba, nem megfelelő átvezetések, az állatok elhullásáról nem megfelelő nyilvántartás vezetés, valamint amit nagyon fontosnak tartok megjegyezni, az ebből származó bevétel, az állatok eladásából származó bevétel nem lett visszaforgatva a közmunkaprogramba. És azért azt tudjuk nagyon jól, hogy ez is olyan, mint a pályázati pénzek felhasználása, szigorú szabályok vannak, amire adják a pénzt, azt arra kell felhasználni, meg kell felelni számos kitételnek és itt ugye ez elcsúszott” – fogalmazott Deák Eszter független polgármester-jelölt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »