Több mint 120 ezer aláírásnál jár az MSZP

Több mint 120 ezer aláírásnál jár az MSZP

Több mint 120 ezer aláírást gyűjtöttek eddig a szocialisták az állami vezetők kétmillió forintos bérplafonjának visszaállításához és a földprivatizáció leállításához szükséges népszavazás kiírásához – jelentette be az ellenzéki párt elnökhelyettese.

Gőgös Zoltán emlékeztetett: 200 ezer aláírás összegyűjtése esetén kötelező, 100 és 200 ezer között pedig az Országgyűlés mérlegelheti, hogy kiírja-e a népszavazást. A politikus ezért arra szólította fel a kormánypártokat, hogy a szocialisták két kérdéséről is támogassák a népszavazás kiírását, hogy a három kérdésben egy időben lehessen szavazni.

„Az lenne mindenki számára kívánatos, ha nem két népszavazás lenne az ősz folyamán, ami elég problémás. Úgy gondolom, ez nem kérdés, és meg lehetne takarítani nagyjából hatmilliárd forintot. Ezért ma benyújtottunk egy határozati javaslatot, amelyben azt követeljük, hogy az Országgyűlés döntse el, hogy bevárja a két, egyébként nagyon nagy tömegek által támogatott népszavazási kezdeményezést – az egyik az enyém, a másik Kész Zoltáné –, és együtt dönt a kettőről. Az a lényeg, hogy amíg ez az ülésszak van, addig lebonyolítható” – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »