Több milliárd jut a fideszesek kedvenc sportágaira

A jövő évi büdzsére vonatkozó támogatott költségvetési módosító indítványok több pénzt juttatnak a sportnak, a Fidesz erős embereinek szövetségeit bélelik ki zsíros összegekkel.

Napirenden van jópár módosító indítvány a 2017-es költségvetéshez, és a kormány által támogatott elképzelések alapján a pénzügyi tili-toli egyik nagy nyertese a sport lehet – írja a Világgazdaság.

Az összesen 18 támogatott indítvány 50 milliárd forintnyi átszervezést hozna,  amely a közoktatáson és a Kliken belüli átcsoportosítást leszámítva 15 milliárd lobbipénzt tesz ki a lap szerint, ebből 8,3 milliárdos többlethez jutna a sport.

De nézzük a legfontosabb sportos átcsoportosításokat tételesen:

3 milliárdos többlettámogatást kap a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ezzel csaknem megduplázzák az MLSZ-nek szánt pénzt.  A Csányi Sándor vezette szervezet az indoklás szerint ezzel a többlettel együtt kapna annyit, mint idén. Kocsis Máté Magyar Kézilabda Szövetsége 1,9 milliárdhoz pluszhoz jut. 6 kiemelt fővárosi csapat 1,7 milliárddal kap több közpénzt. 500 millióval fejelik meg a korcsolyázók támogatását. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke Kósa Lajos. Németh Szilárd Csepelre tervezett Magyar Birkózó Akadémiája 1 milliárdot kaszálhat. 150 millió a Diákolimpiának Németh Szilárd és Kósa Lajos közös javaslata alapján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »