Több kapu lesz nyitva: a szurkolók is melegítenek

Ismét több ezer magyar szurkolót várnak Lyonba, a magyar válogatott harmadik, utolsó csoportmeccsére. A holnapi mérkőzésre nemcsak a francia hatóságok, hanem a magyar rendőrség is készül.

Elégedett a válogatott eddigi szereplésével a korábbi válogatott, világválogatott Détári Lajos. Az 1986-os világbajnokságon is pályára lépő magyar futball legenda szerint egy hosszú munkafolyamat ért be az Európa-bajnokságra.

„Mondjuk, hogy merjünk nagyot álmodni, de úgy gondolom, hogy itt is a földön kell maradni. A magyar válogatottnak tudnia kell, hogy hol a helye az európai labdarúgásban. Én azt mondom, hogy ha a csoportból továbbjutunk, akárki ellen játszunk, és ott is egy jó mérkőzés lesz, még ha kikapunk, akkor is húsz-harmincezer ember fogja várni a csapatot a repülőtéren” – fogalmazott Détári Lajos.

Nemcsak az egykori világválogatott, hanem több ezer magyar szurkoló is melegít a szerdai portugálok elleni összecsapásra. A Margit szigeti futballszigetre ismét kiteszik majd a megtelt táblát. „Nem szeretnénk, ha bárki lemaradna a mérkőzésről, ezért több kaput nyitunk meg és megduplázzuk a személyzetet a magyar meccsek idejére. Eddig egyébként egy magyar meccs alkalmával 6000-7000 korsó és a dobozos 1200-14000 között változó” – mondta Fejes Laura, a Futballsziget szóvivője.

Mivel várható, hogy a drukkerek a portugálok elleni összecsapás után is az utcákra vonulnak, készül szerda estére a rendőrség is. „Ugyanúgy fogunk készülni, mint az elmúlt két mérkőzés alkalmával és bízom benne, hogy méltóságteljesen fognak a magyar szurkolók Budapesten is ünnepelni” – jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

Franciaországban is hangolnak a magyar drukkerek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »