Több játékos is bizonyíthat Elefántcsontpart ellen

Több játékos is bizonyíthat Elefántcsontpart ellen

A magyar válogatott ausztriai edzőtáborának utolsó napjai is kemény munkával telnek. A nemzeti tizenegy pénteken már a fizikálisan rendkívüli erős Elefántcsontpart együttesével játszik barátságos mérkőzést Budapesten, a Groupama Arénában. Valószínűleg több olyan labdarúgó is pályára lép majd, akik az utóbbi meccseken kevesebb lehetőséget kaptak.

Holanek Zoltán erőnléti edző akkurátusan ellenőrizte a spinning-gyakorlatok elvégzését. Andy Möller többnyire a főnökével, Bernd Storckkal mutatkozott az OTP Hotel Birkenhof halljában. A többszintes, mégsem hivalkodó szálloda elegánsan húzta meg magát Bad Kleinkirchheim főutcája mögött. Az OTP nem csalás, nem ámítás, a szálloda nem csinál titkot a magyar kötődésből. A személyzet magyarul beszél, minden eligazító tábla két nyelven tájékoztatja a kedves vendéget. A mínusz első, második és harmadik szinten wellness-szolgáltatások várják a vendégeket. A nulladik szinten többek között az említett spinning-foglalkozást lehet megtartani, melyet Holanek Zoltán vezényelt. A mindig érdeklődő Halmai Tamás masszőr is be-bekukucskált a terembe.

A stábtagok figyelme nem lankad, a munkamegosztás tökéletes. A kisebb sérüléssel bajlódó Németh Krisztián már elkezdte a kocogást, az U21-es válogatott ellen meghúzódott Korcsmár Zsolt és az eleve sérülten érkező Elek Ákos hétfőn is rehabilitációs munkát végzett. Bernd Storck gondosan felügyeli az összes munkafolyamatot, a kapitány mindenről tud. Kollégái segítségével monotónia-ellengyakorlatokkal szórakoztatták a kerettagokat. Vasárnap például kerékpárral mentek edzésre a játékosok, és csapatépítő jelleggel kipróbálták a traktortaxit, azzal érkeztek a hegycsúcsra. Éppen aznap csatlakozott a kerethez a Werder Bremen légiósa, Kleinheisler László, még szombaton Gera Zoltán, Guzmics Richárd és Szalai Ádám is befutott, és mivel hétfőn a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő, Gyurcsó Ádám és Megyeri Balázs is táborlakó lett, már-már komplett kerettel dolgozhatott a kapitány. A lengyel bajnokság legjobbja, Nikolics Nemanja és a Red Bull Leipzig csapatával a Bundesligába feljutó Gulácsi Péter tegnap érkezett az osztrák Alpoknál tanyát vert magyar válogatott kerethez. A német osztályozón résztvevő Stieber Zoltán várhatóan csak Magyarországon csatlakozik a többiekhez.

A csapat szerdán indul haza, ám előtte délelőtt még lesz egy edzés, és a játékosok csak utána ülnek buszra. Csütörtökön frissítés, sajtótájékoztató lesz a program, majd a válogatott pénteken lejátssza az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai mérkőzését Elefántcsontpart ellen. A hírek szerint ezen a találkozón több olyan labdarúgó is pályára lép majd, akik az utóbbi meccseken kevesebb lehetőséget kaptak, ám a kapitány egyelőre természetesen nem beszél a várható összeállításról. Ha az Eb-keretet illetően vannak még kérdőjelek a fejében, akkor a pénteki mérkőzés segíthet az eltüntetésükben, május 31-ig ugyanis meg kell adni az UEFA-nak annak a 23 játékosnak a nevét, akiket a tornára nevezünk. A hét végi szusszanás után a csapat visszatér Bad Klienkirchheimbe, hogy tovább hangoljon az Európa-bajnokságra, illetve a Németország elleni, június 4-i főpróbára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »