Több időt töltenek médiafogyasztással, mint alvással

Minden korosztály a média rabja. Egy 6 éves ugyanolyan digitális felhasználói tudással rendelkezik, mint egy átlagos 45 éves.

A britek több időt töltenek tévézéssel, okostelefon, táblagép használatával és rádióhallgatással, mint alvással – derítette ki a brit kommunikációs üzletágat szabályzó Ofcom felmérése.

Az átlagbrit napi 11 órát és 7 percet tölt médiafogyasztással és digitális kommunikációval, ami 2 órás növekedést jelent 2010 óta – olvasható a társaság csaknem 2000 felnőtt és 800 gyerek részvételével készült felmérésében. A szakértők a növekedést azzal magyarázzák, hogy az okostelefonok és táblagépek gyors terjedésével a tömegkommunikációs csatornák még könnyebben elérhetővé váltak.

Az új technológiáknak köszönhetően a munkahelyi feladatok egyre jobban betolakodnak az emberek magánéletébe. Az Ofcom felmérése szerint tíz emberből hat végez a munkájával kapcsolatos teendőket a munkahelyen kívül, 10 százalék pedig még az ágyból is küld munkával kapcsolatos leveleket és szöveges üzeneteket. A britek a munkahelyükön is olvasnak és küldenek privát leveleket, valamint ötből egy brit vásárol magáncéllal az interneten munkaidőben.

A tévézés még mindig a legnépszerűbb elfoglaltság, egy felnőtt átlagosan 3 órát nézi a televíziót naponta. A felmérés szerint jellemzően a 14-15 éves korosztály mozog leginkább otthonosan a digitális technológiák világában, s egy 6 éves ugyanolyan digitális felhasználói tudással rendelkezik, mint egy átlagos 45 éves.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Alvás közben is aktív az agyunkEz a párna megoldja az alvási gondjaitRovatok: NetTechTelepülés: Nagy-BritanniaCímkék: technika, digitális, média, Anglia, okostelefonForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »