Több ezer kerékpáros lepi el szombaton a fővárost

Térképen és videón mutatjuk, merre halad majd az I bike Budapest bringás felvonulás, amelynek célja, hogy a főváros ne fejlessze vissza a mostanra kialakított kerékpáros infrastruktúrát.

A Magyar Kerékpárosklub szombaton tartja az I bike Budapest bringás felvonulást, amelyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért rendez meg. Az eseményre több ezer embert várnak. A felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, majd a rakpartok, Dózsa György út, Hősök tere, Andrássy út, Kiskörút, Üllői út, Petőfi híd, Attila út, alagút, Lánchíd és Margit híd útvonalon haladva a Margit-szigeten ér véget – írta közleményében a Magyar Kerékpárosklub, amely a holland nagykövetség támogatásával, a Cycling Festival Europe keretében rendezi meg az eseményt.

A 2016-os I bike Budapest útvonala (Itt eléri az interaktív változatot is )
Fotó: Google Maps

A felvonulás érinti Budapest legszebb, de máskor az autóforgalom miatt kevésbé vonzó részeit, majd 19 óra körül bicikliemeléssel ér véget a Margit-szigeti rózsakert alatti réten. A bringaemelés előtt és után a réten piknik, zene, a Budapest Bike Maffia és a Cyclonomia kitelepülése várható, 20 és 22 óra között filmvetítés lesz.

Útlezárások lesznek

A felvonulás résztvevői rendőri biztosítás, a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margit-szigetre. A szervezők ügyelnek a tömegközlekedés, a gyalogosok és a főbb közlekedési útvonalakon az autók átengedésére, de így is sok útlezárás, terelés és fennakadás várható.

Időszakos fennakadásokra lehet számítani a 2-es (és 2-es villamospótló), a 4/6-os villamos, az 5-ös, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 20E, a 26-os, a 30-as, a 105-ös, a 153-as, a 178-as, a 212-es és a 230-as busz, a 75-ös, valamint 83-as trolibusz közlekedésében. Részletes információt a BKK honlapján talál, itt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »