Tízmilliós sikkasztással vádolják a sümegi vezetőt

Rendőrségi feljelentést tett a sümegi képzési központot irányító cég új vezetése, miután megismerte a könyvvizsgálói jelentést és a jogászi szakvéleményt.

Tízmilliós nagyságrendű, folytatólagosan elkövetett sikkasztással és csalással vádolják a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. ügyvezetőjét, Fülep Dániel pálos rendi szerzetest – számolt be a John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ közleményéről az Index. A tájékoztatás szerint a tulajdonos azonnali hatállyal váltotta le a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot (KFKK) irányító cég ügyvezetőjét, és feljelentést is tett a könyvvizsgálói jelentés és a jogászi szakvélemény megismerése után.

A Sümegi Főiskola vezetése a közleményben leszögezte: mindez nem befolyásolja az intézmény szeptemberre tervezett megnyitását. A közösségi főiskola közleménye szerint azután kezdtek vizsgálódni, hogy cikkek jelentek meg Kertész-Bakos Ferenc gyanús ügyeiről. „Az önmagát professzornak nevező személy semmilyen végzettséget igazoló dokumentumot nem tudott vagy nem akart átadni a tulajdonos képviselőinek, illetve felettébb gyanús pénzmozgások is történtek, ami elengedhetetlenné tette a menedzsmentváltást” – olvasható a közleményben.

Képbe kerül egy gyanús egyetem

A John Henry Newman Oktatási Központ anyacége már alakulásakor részesült az MNB-alapítványok pénzeiből. Sümeg önkormányzata is támogatta az oktatási intézményt, aminek ötletadója Kertész-Bakos Ferenc. Az Index szerint a férfi a Pro-Deo State University dékánjaként ragaszkodott hozzá: bár az intézmény által kiállított papírokat itthon nem fogadják el automatikusan, azok ettől még valós diplomának számítanak. Kertész-Bakos maga is állította, hogy itt diplomázott, de Gyenes Levente, Gyömrő lemondott polgármestere is itteni doktorival büszkélkedett. Kertész-Bakos a gyanús egyetem ellenére taníthatott a budapesti Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán is.

A képzési központ honlapján az intézmény küldetését is megfogalmazzák, ezzel a felütéssel: „A társadalom eltávolodott attól az Istentől, akit korábban az ember az abszolút igazsággal és igazságossággal azonosított. Elárasztotta pornográfiával és kulturálatlansággal a világot, megmérgezte a nemeket, és aláásta a férfi és nő közti kapcsolatot. Ezért az emberiség ma egy morbid, dekadens, enervált, felületes, képmutató társadalomban él, ahol az emberek kiárusítják magukat, hogy munkához jussanak, és ahol a tömegtájékoztatás és a nevelés a propaganda és a tudatipar áldozatává lett.”

A jegybank az alapítványain keresztül közvetve 28 millió forinttal támogatta az oktatási központot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »