Tízezret nyertek Rogánék az üzleten?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megszüntette a nyomozást azzal a lapunk által feltárt ingatlanvásárlási üggyel kapcsolatban, amelyik középpontjában Rogán Antal egyik üzlettársa, és a belváros-lipótvárosi önkormányzat áll.

Augusztusban írtuk meg, hogy a sajtóban csak Rogán Antal feltalálótársaként ismert Csík Balázs, a kormányközeli Hunguard Kft. résztulajdonosa kiváló konstrukcióban vásárolt lakást az V. kerületben még 2012-ben. A műemléki védelem alatt álló, Királyi Pál utcában található 82 négyzetméteres lakást ugyanis 25 éves, kamatmentes hitelre vásárolhatta meg.

A BRFK korrupciós és gazdasági bűncselekmények elleni főosztálya szerint azonban nem történt bűncselekmény – derül ki a feljelentést megtevő Tényi Istvánnak küldött rendőrségi határozatból. A BRFK indoklásában elsőként a Belváros-Lipótváros Önkormányzat képviselő-testületének korábbi határozataira hivatkozik. Szerintük Csík Balázs édesapja, Csík Károly az önkormányzati ingatlan korábbi bérlőjeként csupán élt a kerületben őt megillető jogokkal, amikor 25 éves kamatmentes hitelre, 23 363 600 forintért megvásárolta a belvárosi lakást. A BRFK az úgynevezett lakás-értékbecslési szakértői rendszert használva felbecsülte a lakás korábbi árát. A rendőrség által használt szakértői rendszer 23 350 000 forintra becsülte az ingatlant értékét, vagyis az V. kerületi önkormányzat 13 600 forinttal többet kért a Csík családtól, bűncselekmény tehát ez alapján nem történt.

Megkeresésünkre Tényi István elmondta: nyilvánvalóan a rendőrség hozzáállásával van probléma. Ha a rendőrség nem akarja kivizsgálni az ügyet, akkor az egészet megette a fene – tette hozzá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »